martes, 15 de julio de 2014

Reflexió final de Segon Curs.


Un estiu més, un any més de grau complet. Ja hem acabat el segon any de grau, i ja estem a l'equador de la carrera. Així doncs, toca fer una reflexió final d'aquest gran curs.


He de dir, que a nivell acadèmic, aquest any estic molt més satisfeta, encara que m'hagués agradat estar-ho més, ja que he aconseguit treure notes més altes que al curs anterior. Així que esper que això vagui progressant i pujant en els següents dos anys que queden. Es a dir, estic molt contenta de com a acabat aquest curs.


Ara bé, vaig a esmentar un poc tot allò aprés i realitzat que m'ha cridat l'atenció i pens que hem serà útil dins d'un proper futur.


En primer lloc, el primer quatrimestre, ho vaig començar un poc frustrada, ja que una assignatura de setembre va anar malament. Malgrat això, vaig començar amb molt il·lusió d'aprendre. I en quant a les assignatures vull destacar Psicologia de l'Educació. Aquest he de dir, que la porto a setembre per l'examen, però estic segura que la treure amb nota. Trob que és una assignatura molt important pels seus continguts. Hem ha fet reflexionar sobre com educar a un nen, i com ajudar a conduir a un nen de moltes maneres diferents depenent de totes les teories.


Un altra assignatura que hem va agradar es Observació i Documentació juntament amb Estratègies d'Intervenció, ja que gràcies a aquestes assignatures hem pogut estar durant quatre sessions en contacte amb nens com si fóssim mestres. Vam tenir que anar a un col·legi, Poeta Villangómez (gràcies a n'Eva per la seva col·laboració, i per deixar-nos estar a la seua aula i ajudar-nos en tot lo possible) per realitzar un projecte presentar materials reciclats als alumnes.
També, he de parlar de Educació Inclusiva, una assignatura que ens ha fet reflexionar sobre els diferents conceptes d'inclusió, integració i segregació, i ens ha ajudat a entendre la importància que té la integració a nivell global.

En respecte a aquesta assignatura vull deixar un vídeo d'un nen amb paràlisis cerebral que ens mostra com una nena petita, té aprecii per a integració d'aquest nen, i l'explicaci´´o del seu creador. Crec que és el cortometratge més preciós que he vist mai.


Per finalitzar, i no menys important Educació Artística i Estètica ha estat molt més tècnica, i divertida. Hem practicat tècniques de pintura per posar en pràctica amb els nostres nens en un futur, a més d'entendre que la pintura ens podria ajudar a entendre que ens vol dir un nen, i fins i tot conèixer si el nen té problemes com el Daltonisme.


Ara ja continuem amb el segon quatrimestre, aquest començat amb moltes més ganes i molta més motivació, sobretot amb les ganes de conèixer el contingut de Desenvolupament i Educació Socioemocional. Aquesta assignatura m'ha agradat molt, tots el continguts que hem pogut trobar, conèixer les emocions bàsiques, conèixer com es desenvolupen socioemocionalment els nens des de que naixen i a més, aprenen un poc més com ser una bona mestra i actuar amb els alumnes i les famílies. Us recoman pasar per el meu bloc de Segon i llegar les reflexions d'aquesta gran asignatura.


Respecte a l'assignatura d'Educació Corporal i Musical del Mestre, a més d'interessant, també ha estat molt divertida a l'hora de realitzar els seminaris, ens hem sentit com nens. A més a més, hem aprés els aspectes de l'alimentació i les postures que podrem posar en pràctica a l'aula.

Habilitats Lingüístiques, ha estat una assignatura que m'ha preocupat durant tot el quatrimestre. El temari el vaig trobar molt espés, i no va ser fins l'hora de possar-me seria per estudiar on vaig veure les necessitats d'aquesta assigntura. Mai has de jutgar una assignaura per el seu nom.

 
Desenvolupament Psicomotor a la Primera Infància ha estat una assignatura molt extensa a l'hora de realitzar el treball, però molt enriquidora, ja que hem pogut veure des de dins la sessió de psicomotricitat.

 
Finalment, Representació Escènica ha estat increïble. L'experiència de representar una obra realitzada per mi i el meu grup, preparant el diàleg, la música, l'escenari i les disfresses és molt enriquidor, i sobretot a l'hora de representar-la molt emotiu veure la cara del nens. I a més a més, sí voleu veure el resultat final podeu entrar aquí.
 

En general, com a conclusió final, he de dir que totes les assignatures m'han paregut necessàries ja que ens ha mostrat un poc allò que ens trobarem en la nostra aula, i com actuar en tots els problemes que puguem trobar, i tots allò aprés ha estat satisfactori.Ens veiem al setembre! A per el tercer curs!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario